söndag 29 juli 2007

Semesterrapport










Nu är jag hemma från vår semestervecka i Frankrike. Vi bodde i en liten by som heter Haut de Cagne och ligger ett par mil utanför Nice. Vi bodde i ett stort hus med en liten trädgård med bland andra Kettil, Gilda och Hecctor. Det var mysigt att gå upp tidigt och äta frukost utomhus. Från vår uteplats såg man Medelhavet och en medeltidsborg. På gräset fanns en liten babypool där jag badade tillsammans med Hector. Men det bästa var att bada i havet! Då hade jag min uv-dräkt på mig när jag satt i strandkanten och plaskade och grävde i sanden. Vi testade lite olika stränder. På bilderna är vi i Antibes. Jag har också badat i den stora poolen som hörde till vårt hus. Där bottnade jag inte, så mamma och pappa fick hålla i mig. En dag provkörde jag en avancerad badring med sits och litet ryggstöd i stora poolen.

När vi inte har badat har vi varit på utflykt. Vi åkte i två bilar. Vi tjejer åkte i Fiat Panda. Dom stora klagade att det var en riktig skitbil. Gick långsamt och trögt och saknade framförallt AC. "Aldrig mer Fiat", hörde jag att dom sa. Mamma hällde vatten på mig för att kyla ner mig när det blev för häftigt. Det var ungefär 35 grader varmt hela veckan. Det var rätt okej att åka bil, jag har ju inte gjort det så mycket tidigare. Ofta somnade jag innan vi ens hunnit ut ur parkeringshuset. En dag var vi och kollade på grottor utanför Grasse. Vi tog guidad tur 40 m ner under marken med smala trappor och droppstenar. Jag vrålade oavbrutet för det var bara mörkt och tråkigt. Mamma och pappa ångrade att dom lämnat nappen i bilen. Jag fick krypa runt lite på det blötslemmiga grottgolvet och mina vita byxor blir kanske aldrig sig lika. Turen till Monaco var mer lyckad. Där var vi på ett akvarium med små, stora, lila, randiga och silverfärgade fiskar. Vi har också varit i en liten konstnärsby som heter St Paul de Vance och i Nice. Det var kul med lite stadspuls i Nice, då känner jag mig hemma. Jag var med på mammas favoritaffär, Sephora, där hon kollade och handlade smink i en evighet.

När vi varit på utflykterna och skulle hem till huset stannade vi ofta till vid mataffären Casino för att storhandla till kvällens middag. Hela vuxna gänget åt middag hemma i stort sett varje kväll. Den franska barnmaten var sådär. Tur att jag fick rätt mycket hemlagat också. Ibland blev Hector och jag lite sura av att packas in och ur bilar, åka varm bil och sitta i vagnen på våra utflykter. Då var det väldigt kul att komma hem till huset där det var svalt och skönt och vi kunde röra oss fritt på gräset. Ibland glömde mammorna och papporna bort att även stora behöver ta det lite lugnt. Dom körde på med späckat program - bad, utflykt och avancerad matlagning - hela dagen och utan paus så dom blev helt färdiga. Då blev nästa dag lite lugnare med inplanerad middagslur och eftermiddag hemma i huset.
Idag sov jag rekordlänge eftersom jag kom i säng så sent igår. Det är inte så lätt att sköta sömnen när man måste byta plan. Jag tycker i och för sig flygplatser är ganska roliga. Trots att jag knappt sovit något öste jag hårt i Frankurt igår. Det roligaste med att flyga är att gå ombord på planet. Då står flygvärdinnerna och välkomnar passagerarna och om man vinkar lite på dom kan man få presenter. I går fick jag två napphållare (Schnullerknapp) från Lufthansas barnserie Lu´s world.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej lilla Sigrid!
Nu får du ladda batterierna till nästa vecka då du kommer till farmor i Lund. Då mäste du byta ut soldräkten mot regnställ för här regnar det varje dag. Jag längtar så efter att få träffa dig igen.
Puss o kram från farmor